A Gróf Család Szemétje – 36. fejezet: Nyugton maradni (3. rész)

Choi Han a Fekete Sárkányra nézett, mielőtt visszafordult Cale-hez és megkérdezte:

– Mindent elfogunk pusztítani?
– Nem. Biztos, hogy nem.

’A gondolatai miért mindig ilyen extrémek?’

Cale lefeküdt az ágyra, és elhessegette Choi Hant.

– Siess és érj vissza hamar. Oh, és viselj sapkát.
– Megértettem.

Choi Han csak az éjjeliszekrényen álló fényt hagyta meg, és a többit lekapcsolta, mielőtt távozott volna a szobából, és valamit mondott Hans-nak. Cale lehunyva tartotta a szemét, és úgy tett, mintha aludna.

Az ajtó hamarosan becsukódott, és Hans nem jött be. A Fekete Sárkány, aki láthatatlan volt, amíg az ajtó nyitva volt, levette a láthatatlanságát és az ágyon landolt. Az ágy egyik oldala besüllyedt, miközben a sárkány aggódó hangon kezdett beszélni:

– Nem aludhatsz el valójában.

Cale elgondolkodott, miután hallotta a sárkány szavait.

’Négy évesnek tűnök a sárkánynak?’

Cale megeresztett egy sóhajt, és kikelt az ágyból. Pár pillanat múlva Choi Han visszatért a szobába az ablakon át köpenyt viselve.

– Itt vagy. Azt hiszem a köpeny jobb is, mint a sapka.

Choi Han bólintott elkezdett a sárkányhoz beszélni, ahogy Cale eltett egy sapkát.

– Így fog követni minket?
– Láthatatlan leszek.
–… Úgy hallottam, hogy a sárkányok képesek átalakulni. Nem tudna emberré alakulni? Szerintem az egyszerűbb lenne.

A sárkányok mágiája az akaratuk megnyilvánulása. Ezért gondolta Choi Han, hogy a sárkány könnyedén képes átalakulni, ha akarna. A Fekete Sárkány felhorkant Choi Han szavaira.

– Utálom az embereket. Nem akarok olyan lenni, mint az emberek. Ő azt mondta, hogy a sárkányok menők és fantasztikusak.
– Ki mondta?

A Fekete Sárkány Cale felé pillantott Choi Han kérdésére, mielőtt gyorsan elnézett volna. Aztán láthatatlanná alakult, és felrepült az égre. Az ágy besüllyedt része visszament normálisra.

Cale kényelmesen kezdett el Choi Han-hoz beszélni, aki különös arckifejezéssel nézett rá.

– A sárkányok valóban menők.
– Igen, azok.

Choi Han bólintott, és követte Cale-t, aki a terasz felé tartott. Aztán kinézett a harmadik emeleti teraszajtón, és megtorpant.

– Uh, Cale-nim.
– Igen?
–… Megint cipelnem kell?

Cale felhorkant Choi Han tétova kérdésére, és mutatóujjával a plafonra mutatott. Ebben a pillanatban Cale teste lassan felemelkedett a földről és láthatatlanná kezdett változni.

Cale nézte, ahogy az egész teste láthatatlanná válik, mielőtt felnézett a plafonra és megszólalt:
– A sárkányok nagyszerűek és hatalmasok.
– Igazad van. Nagyszerű és hatalmas vagyok.

A láthatatlan Fekete Sárkány válaszolt Cale-nek. Choi Han látta Cale gonosz vigyorát gyorsan megjelenni, mielőtt eltűnt. Choi Han ráébredt, hogyan manipulálja Cale a sárkányt, és ő is megszólalt:
– Nahát, a sárkányok nagyszerűek és hatalmasok.

Amint Choi Han kimondta, ő is láthatatlanná vált, és képesek voltak gond nélkül elhagyni a birtokot. Persze voltak mágiaérzékelő eszközök a birtok kerítésén, de ők a behatolás ellen voltak. Nem reagáltak emberre, akik elhagyták a birtokot.

Choi Han egy kis sikátorban állt nem messze a birtoktól, és megszólalt:
– Innentől rendben van.

Ahogy ezt mondta, a láthatatlanná tevő mágia eltűnt Cale-ről és Choi Han-ról. Cale, akiről a lebegő mágia is eltűnt, könnyedén landolt 10cm magasról a levegőből. Cale meglepődött ezen események láncolatán.

’A Fekete Sárkány mágikus képességei sokkal erősebbek, mint azt hittem. Azon gondolkodok, hogy ez összefüggésben van-e a különleges személyiségjegyeivel.’

Ez a mágia szint már így is kicsit nagyobb volt, mint a magasabb szintű mágusoké. Nem csoda, hogy azt mondták, hogy egy felnőtt sárkány könnyedén képes lenne elpusztítani egy egész királyságot, ha akarná.

’De nem fog így kelleni a segítsége, amint megszerzem a Szél Hangját. Aztán képes leszek a Fekete Sárkány vagy Choi Han nélkül mozogni.’

A Szél Hangja a harmadik ősi erő volt, amelyet Cale tervezett megszerezni. Ellenben, el kellett mennie Roan Királyság északkeleti partjaira, hogy megtalálja.

’El kell mennem ifjú Amiru kisasszony térségére.’

Cale úgy tervezte, hogy elmegy arra a fővárosból visszafelé, hogy megszerezze a Szél Hangját. A kifogása másoknak az lesz, hogy elmegy városnézésre, mivel már amúgy is idekint van. A tény, hogy ez egy ősi erő volt a tenger mellett, aggodalomra adott okot, de Cale eldöntötte, hogy nem fog sokat gondolkodni rajta, mivel ez egy olyan erő volt, amit csendesen el tudott venni.

’Akkorra Choi Han csapata már úgy sem lesz velem.’

Cale biztos volt benne, hogy a Bálna Törzs és a sellők a 4. kötet vége felé jelentek meg az északkeleti partoknál. A háború az óceánban a Keleti és a Nyugati Kontinens között. Csak annyit kellett tennie, hogy elkerüli abban az időben a partot. A bálnákon túl, el kellett kerülnie azokat az őrült sellőket.

Cale eltakarta a vörös haját sapkával, mielőtt elővett a zsebéből egy térképet.

– Kövess.

A még mindig láthatatlan Fekete Sárkány és Choi Han Cale két oldalán sétáltak, követték őt kifelé a nemesek déli kerületéből Huiss központjába.

Az éjszaka olyan világossá vált, mint a nappal, ahogy közelebb értek Huiss központjához. Sok világos fényforrás volt az utcákon boltokkal, amelyek árukat árusították, és bárokkal, amelyek a legélénkebb volt ebben az időben.

– Az éjszakai élet a fővárosban valóban különbözik a többi helyétől.
– Valóban.

Cale bólintott Choi Han szavaira, mielőtt a Dicsőség Köztere felé haladtak volna, amely Huiss központjában volt. Egy kör alakú közteret láttak mind a négy irányba szökőkúttal. Mindegyik szökőkútnál emberek csoportjai gyűltek össze.

A trió látta a lakosokat pihenni a családjukkal vagy barátaikkal hosszú munkaidő után. Mivel épp este 9 óra volt, élvezni fogják az időtöltést, amíg az őrök nem jönnek járőrözni este 11 órakor.

Cale balra nézett. Choi Han kifejezéstelenül nézett néhány családot együtt nevetni a keleti szökőkútnál.

Cale, aki nyugodtan nézte Choi Han-t, és a jelenetet maguk előtt, megszólalt:
– Érd el, hogy senki se halljon minket.

Amint ezt kimondta, egy láthatatlan dóm jelent meg körülöttük. Ez olyasmi volt, amit csak Cale, Choi Han és a Fekete Sárkány láttak, akik a dómon belül voltak.

Choi Han végre Cale felé fordult.

– Van ez a dolog, amit úgy hívnak, hogy mágikus bomba.
– Bomba?
– Igen. Bomba. A mágikus bomba különféle formában és méretben létezik. Ezzel a Nyugati Kontinensnek hosszú történelme van háborúkból, amelyek mágiára épültek, ez eléggé sokat fejlődött.

Choi Han csendesen hallgatta Cale történetét.

– Viszont, sok megkötés van. A mágikus bomba helyzete, a manna áramlásának befolyásolása, és sok más tényező teszi a bombák használatát bonyolulttá.
– Ezért részesítették előnyben a mágusok, hogy a mágiájukat használják mágikus bomba helyett. De a mágikus bombák ebben az időben különböznek a korábban használtaktól.
– Azok közül a bombák közül, hat nap múlva újonnan kifejlesztett mágikus bombák fognak robbanni itt, mint más különböző helyeken is a köztér körül.

Cale nem gondolta, hogy az öt bomba, amelyeket Choi Han és Rosalyn talált a regényben, ugyanazok lesznek. A történet már megváltozott. Ez azt jelentette, hogy ez a szituáció is könnyedén megváltozhatott. Cale ezért talált ki egy új tervet.
Viszont, még mindig biztos volt benne, hogy a mágikus bomba terrorcselekmény meg fog történni, ahogy leírták.

’Mivel képes voltam megbizonyosodni róla, hogy az őrült mágus a királyságban van.’

Az őrült mágus volt az, aki megalkotta az új bombákat. A titkos szervezet végül elosztja ezt a bombát a Roan Királyság térségei között a fővárosban történt incidenst követően. Természetesen el fogják rejteni a személyazonosságukat, mint a titkos szervezet.

– Azt mondja, hogy egy bomba fog itt felrobbanni?
– Igen.

Choi Han körbe nézett a szökőkutakra és az emberekre a köztéren. Ez alkalommal rideg hang hallatszódott.

– Lehet, hogy elásták valahova, vagy egy emberre telepítették. Persze az ember nem fogja tudni, hogy az egy bomba, és azt hiszi, hogy valami más, mint például karkötő vagy táska, és magukon hordják.

Egy emberen. Erre a kifejezésre Choi Han Cale felé fordította a fejét. Cale ridegen válaszolt Choi Hannak:
– Ezért kell megakadályoznunk.

Persze, nem Cale csinálná. Choi Han, Rosalyn és a Fekete Sárkány lesznek, akik elintézik. Cale azt tervezte, hogy nyugton marad. Cale azt tervezte, hogy nagyon fog lapítani a fővárosban.

– Hogyan tudjuk megakadályozni?
– Egyszerű.

Cale keresztbe fonta a karjait, ahogy a köztéren álló fának dőlt, és tovább beszélt:
– Mágikus bombák lényegébe véve darabka mannák. Ezért csak egy olyan személyre van szükséged, akinek magas a mannaérzékelése, hogy átnézze a területet, és megkeressenek minden helyet, ahol látszólag bőségesen van manna.

Choi Han összerezzent Cale nyugodt viselkedésétől, mielőtt óvatosan megkérdezte:

– Annyival magasabb, hogy könnyedén érzékelni lehet?
– Nem. Csak egy kicsit magasabb, ezzel nehezítve, hogy egy átlagos mágus észrevegye. De ez a kis darabka manna képes azonnal bevonzani a környező mannát, hogy hatalmas robbanást okozzon.

Choi Han aggodalmasnak tűnt. Mint kard és aura használó, ő is kissé érzékeny volt mannára. Viszont, nem volt annyira érzékeny, mint a mágusok, és nem volt nagy segítség.

– Cale-nim, én nem hiszem, hogy ez annyira könnyen fog menni.
– Ez nagyon is könnyű.

Cale olyan stílusban válaszolt, ahogy kérdezték.

– Igen?

Ez alkalommal a válasz fentről érkezett.
– Megoldható. Csak idegesítő.

A Fekete Sárkány Cale mellett volt, egy teremtmény, amiről azt mondták, hogy a legérzékenyebb mannára. Choi Han hamar megértette, és bólintott. Elfelejtette, hogy ez a sárkány nagyszerű és hatalmas teremtmény.

Cale a kezében lévő térképet Choi Hannak nyújtotta.

– Az emberekről nem tudok, de a helyszíneken telepített bombák legalább két nappal az esemény előtt elhelyezésre kerülnek.

Az esemény napja a király érkezésekor lesz. Ez azt jelentette, hogy a biztonság már az előtte lévő naptól többszörösen magasabb lesz, mint egy átlagos napon. Ezért a bombákat legalább két nappal korábban telepíteni kellett.

– Nem tudok a többi helyszínről, de abban biztos vagyok, hogy legalább egy bomba a köztérhez közel lesz. Ez az a hely, ahol a legtöbb ember tartózkodik.
– Igen. Egyet értek.
– Ezért ez a köztér a központ.

Cale Choi Han-ra mutatott, majd az égre.

– Choi Han, te és a sárkány körbejárjátok a fővárost minden este, hogy a mágikus bombákat felkutassátok.
– Mi ketten?

Cale megpaskolta Choi Han vállát, és válaszolt, ahogy Choi Han megkérdezte. Ahogy a Fekete Sárkányt és Choi Hant kezelni lehetett, egészen hasonló volt.

– Igen. Choi Han, ha rólad van szó, akkor tudom, hogy te képes vagy lopakodva közlekedni anélkül, hogy észrevennének. Nagyon tehetséges vagy.

Choi Han komoly arckifejezéssel, csendesen bólintott. Aztán megkérdezte.

– Mit tegyünk, ha megtaláljuk?
– Egyelőre hagyjátok őket ott.
–… Ne szabaduljunk meg tőle?
– Az esemény napján szabadulunk meg tőle.
– Megkérdezhetem, miért?

Cale elvigyorodott.
– Nem akarod megtalálni a mágust?

Ez nem a válasz volt Choi Han kérdésére, de Choi Han előbb bólintott. Cale körbe pillantott a köztéren. Mindenki boldognak tűnt, de a titkos szervezet emberei elvegyültek velük. Cale nem tudta, hogy hol is lehet a vérivó mágus. A mágus talán rejtőzködik, vagy álruha alatt sétálgat.

– A mágusnak jelen kell lennie, hogy a mágikus bombák felrobbanjanak. A mágus, aki a bombákat megalkotta, le kell vennie a korlátozást, hogy felrobbanjanak.
– Akkor…

Choi Han megszólalt, mint egy gondolat jött volna elő, mielőtt megállította magát, és visszanézett Cale-re. Cale unott hangon folytatta:

– Először találd meg a bombákat. Ha épp olyan szerencsés leszel, és megtalálod az illetőt, aki telepíti a bombákat, akkor úgy kövesd, hogy ne vegyenek észre.

Mivel a Fekete Sárkány vele lesz, Choi Han meg fog állni, mielőtt mágiával érzékelhetnék. De Cale úgy gondolta, hogy bonyolult lenne megtalálni ezeket az embereket a folyamat közben.

Sok munkába fog kerülni megkeresni a bombák helyzetét a kissé emelkedettebb manna szinttel. Nagyon nehéz lesz és fárasztó. Ezért hagyta Cale kettejükre a munkát. Nem lesz képes segíteni, de ami még fontosabb, nem akarta megcsinálni.

– Akkor csak két nappal az esemény előtt körbe kell mennünk?
– Nem. Nektek kettőtöknek előtte lévő nap is körbe kell mennetek.
– Előtte lévő nap?

’Nem lenne nehéz, mivel sokkal több őr lesz itt?’

Choi Han nem tette fel a kérdését. Nehéz lenne, de számára elérhető. Csak kicsivel több erőfeszítést kell tennie, és óvatosabbnak kell lennie.

Choi Han ebben a pillanatban ismét láthatta Cale-t a gonosz vigyorával.

Cale elővett a zsebéből egy fekete gömböt, és megmutatta Choi Hannak.

– Ah.
Choi Hannak elállt a lélegzete. Ismerős volt neki a fekete gömb. A Manna Zavaró Eszköz volt az. Cale korábban már használta. Elég erős volt ahhoz, hogy egy egész hegyre kiterjedjen a hatótere.

Cale lazán elmosolyodott, ahogy megszólalt. Tudta, hogy mikor robbannak majd a bombák.

– Sok mágus lesz itt aznap, szóval még 10 percig se fog tartani, de segíteni fog. Minden mágiával kapcsolatos dolgot gátol erre az időre.

10perc elég volt.

Csak meg kellett menteniük abban a 10 percben az embereket, akiken a bombák voltak. Nagyon láthatóak esznek. És erre az időre, rengeteg ember és szörnyember fog munkába állni Choi Han és a sárkány mellett.

Choi Han oda-vissza nézett a fekete gömb és Cale között, mielőtt nyelt egyet és megszólalt:
–… Cale-nim, ezt mind egyedül tervezte…
– Ezért.

Cale tudta, hogy Choi Han mit fog mondani. Ezért szakította félbe, és kezdett el beszélni Choi Han-hoz és a sárkányhoz.

– Menjetek és dolgozzatok.

Choi Han kifejezéstelenül meredt Cale-re. Cale a sörözőre mutatott, ami híres volt a söréről, és folytatta:
– Ott várok rátok. Nagyjából 11 óráig nézelődjetek, mielőtt holnap visszatértek.

Choi Han elgondolkodott egy pillanatra, mielőtt megeresztett egy sóhaj-szerű nevetést, és bólintott.

– Értettem. Ma, a sárkány és én körbe nézünk a köztéren belül, mielőtt visszatérünk.

Choi Han eredetileg gondolt rá, hogy megkérdezze, Cale miért nem tart velük. Ellenben, hamar ráébredt. Cale csak hátráltatná Choi Hant és a Fekete Sárkányt, amíg dolgoztak.

Cale gyenge volt. Nem érződött a manna legkisebb nyoma se Cale testéből, és nem is nézett ki úgy, mint aki bármilyen harcművészetet gyakorolt volna. Egyszerű volt, ugyanakkor nem annyira egyszerű.

– Keményen fogok dolgozni, kérem, vegyen nekem sört, amikor visszaérek.
– Hogyne. Sárkány, neked is köszönöm a segítséget.

A Fekete Sárkány megszabadult a hangszigetelt kupolától, mintha csak válaszolt volna Cale szavaira. Choi Han egy kissé meghajtotta a fejét, mielőtt eltávolodott volna Cale-től.

Két órával később Cale visszatért a birtokra Choi Han és a Fekete Sárkány kíséretében, akik nem találtak semmit.

Nem sikerült semmit se találniuk a rákövetkező este sem.

Cale, aki nem tudott aludni éjjel, végre felébredt a nap közepén. Viszont nem volt fáradt, mivel a Szív Életereje nehézkessé tette Cale-nek, hogy fáradtnak érezze magát.

– Ifjú mester, fent van?
–… Ron.

Cale édes szendergése álomként tűnt el, ahogy visszatért a valóságba.

– Visszatértem.

Ron visszatért. Aztán átadott egy levelet Cale-nek. Cale hosszú idő óta először adott Ronnak utasítást, miután meglátta a levelet.

– Ron, menj és csomagolj be egy üveggel a legjobb borból.

A Flynn Kereskedő Céh címerével ellátott levél volt. Cale felnyitotta a levelet, hogy egyetlen mondatot találjon ott.

[Ifjú Cale mester, meghív hamarosan italra?]

A Flynn Kereskedő Céh vezetőjének fattyú fia, Billos, hamarosan a fővárosba érkezik.

A levél segített Cale-nek ráébredni, hogy nem sok ideje maradt, mielőtt a korona-herceggel találkozik a palotában. Mivel sok ellenség volt ott, ez alkalommal nagyon, nagyon nyugton kell maradnia.

<< Previous Chapter | Index | Next Chapter >></h3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *