A Gróf Család Szemétje – 28. fejezet: Te… (3. rész)

Klunk.
A kocsi elindult.

Miaúú.
On és Hong oda pillantottak Taylorra és Cage-re, akik velük szemben ültek, és közel húzódtak Cale-hez.

– Ifjú Cale mester, tud bármit is erről a királyi eseményről?

Cale Taylorra nézett. Taylor rendben volt a papnőhöz képest, aki szenvedett a másnaposságával. Tulajdonképpen, még Cale-nél is jobban volt. Ez a gyengének tűnő nemesnek volt a legjobb alkoholrezisztenciája hármuk közül.

Cale válaszolni kezdett Taylornak, aki őt nézte:
– Ez az első alkalom, hogy a palotába megyek. Még csak az Északkeleti Nemesi Találkozón voltam pár évvel korábban.

Taylor nem azért hozta ezt fel, hogy beszélgetést kezdjen. Azért, mert meg akart osztani információkat Cale-el a nagylelkűségéért.

– Értem. Az ünnepség ez alkalommal az 50. születésnapja ő királyi felségének, a jelenlegi királyunknak.
– Egy szórakoztató ünnepség a városlakóknak.

Látva, ahogy Cale úgy beszélt, mintha nem vonná bele magát, Taylorban felébredt a kíváncsiság.

– Úgy hangzik, mintha ifjú Cale mesternek nem lenne ünnepség?

’Hogy lehetne egy ünnepség, amit élvezek, amikor a szívem majd kiugrik attól, hogy a terror esetre gondolok?’

Cale nem mondta ki ezt hangosan. Valószínűleg ő volt az egyetlen ember, aki tudott a titkos szervezetről és a közelgő terror esetről.
Egy ilyen tényt tudni, magával hozta a felelősség nehéz érzését és fejfájást. Természetesen volt kapcsolat a felelősség érzése és a fejfájás között.

’Megakadályozom, de félre állok, ha úgy néz ki, hogy megsérülhetek vagy fáradt leszek.’

Ez volt Cale szempontja a terror esetről. Épp eleget tenni, hogy ne legyen kellemetlen. Ellenben, egy olyan ember, mint Cale, nem, Kim Rok Soo, aki félt a haláltól, nem tehetett úgy, mintha nem tudna semmit.

– Nem ez egy ünnepség önnek sem, ifjú Taylor mester.

Taylor, pont mint Cage, aki a másnaposság miatt a szemöldökét ráncolta, elmosolyodott, miután hallotta Cale szavait.

– Az utolsó akadályként tekintek rá, mielőtt ünnepelhetnék.

A gyengéd megjelenéséhez képest, Taylor egy kockázatvállaló volt. Ezért volt képes Venion előtt lenni, még az etikus személyiségével is, mielőtt megtámadták.

– Ifjú Cale mester.
– Igen?
– Legyen óvatos Ő Felségével, a korona herceggel.

Taylor Cale-re nézett, és tovább folytatta:
– Habár engem félre löktek, még vannak módszereim, hogy információt szerezzel a Márki Birtokon. Jóllehet, hogy már az elejétől tervezték ezt az 50. születésnapi ünnepséget a királynak, az, hogy a nemeseket összehívják olyasvalami volt, amit a korona herceg ajánlott.

Taylor tudott némi információt a korona hercegről.

– Nem vagyok benne biztos, hogyan is kellene leírnom a korona herceget önnek…

Látva, hogy Taylornak nehézségei vannak, Cale közönyösen válaszolt:
– Olyasvalaki, akinek fel van vágva a nyelve.

– Oh, igen! Öhm, úgy értem…

Taylor, aki egyet értett Cale-el, hamar elsápadt, és próbálta visszaszívni, de végül rákényszerült, hogy elismerje, ez az igazság.

– Igen. Igaza van. Már tudott erről.
– Ez nem olyan információ, amelyet bárki, akit érdekel, meg tud szerezni?
– Természetesen. De ez az első alkalom, hogy hallottam valakit ennyire nyersnek lenni ezzel kapcsolatban, mint ön, ifjú Cale mester.

Látva, ahogy Taylor a fejével bólintott, Cale a korona hercegről kezdett gondolkodni.

A korona herceg felvágott nyelve.

A korona herceg nagyon jól tudott dicsérni másokat. Nagyon jól tudott embereket nyilvánosan magasztalni a cselekedeteikért és elismerést adni nekik.
Ezt követően, használta ezeket az embereket.

Persze, az emberek, akiket használt, fogalmuk sem volt róla, hogy kihasználják őket. Az egyik áldozata a regényben nem más volt, mint Choi Han, az illető, akit a korona herceg közeli barátként és hősként emelt fel.

Egy közember számára, mint Choi Han, ő azt hitte, hogy egy jó dolog volt, hogy egy olyan ember, mint a korona herceg, ilyen közeli ismerősként kezelte. Ellenben Cale-nek, vagy Kim Rok Soo-nak, aki a regényt olvasta, a korona herceg olyan típusú ember volt, akit a leginkább utált.

’Az a gond, ahogyan az embereket a jó ok miatt használja.’

Nem a saját érdekében vagy hatalomért használta az embereket. A királyságért használta az embereket, a városlakókért, és hogy a nemzetet nagyobbá tegye.

’Azt hiszem, hogy túl sok azt mondani, hogy „használja” az embereket.’

Használat helyett, inkább a segítségüket kérte. A korona herceg nem a felsőbbrendűségét használva parancsolt az embereknek, hanem helyette egyenrangúként kérte meg őket.

A felvágott nyelvét arra használta, hogy sokat dicsérje őket, és aztán adott nekik egy nagyon szomorú okot, amit az emberek nem tudtak visszautasítani. Természetesen Choi Han képtelen volt nemet mondani. A hideg, ám csak annyira jó természetű Rosalyn is végül beleegyezett.

Persze, még az ilyen embereknek is volt gyengeségük.

– Mindenesetre, ifjú Cale mester, őfelsége a korona herceg, khm, ahogy ön már tudja, fárasztó egy ilyen emberrel kapcsolatba kerülni.
– Nem kell aggódnia. Olyan csendesnek tervezek lenni, amennyire az lehetséges, mielőtt haza térek. Nem szeretek feltűnősködni.

Cale úgy válaszolt vissza, mintha semmiség lenne. Ellenben, aztán észre vette, hogy a válasza után csend töltötte be a szobát. A cicák, On és Hong, Cage, aki a másnaposságával küzdött, és még Taylor, akinek gyengéd mosoly ült az arcán. Mind Cale-re meredtek.

–… Miért néztek rám így?
– Mn. Tényleg lehetséges lesz, hogy, nem, mindegy.
– Semmiség.

Mind Cage, mind Taylor nemet mondott, mielőtt elnéztek volna. A cicák csak megrázták a fejüket. Cale a szemöldökét ráncolta, és hozzátette:

– Még ha a végén mégis belekeveredek, az, amire ifjú Taylor mester és papnő-nim gondol, nem fog megtörténni.

Taylor és Cage látta, hogy Cale mosolyog. A mosolya annyira rosszindulatú volt, hogy úgy nézett ki, mint egy gonosz. Cale rájuk mosolygott, mielőtt folytatta:
– Nekem is felvágott a nyelvem.

A korona herceg hajlamos volt távol maradni a hozzá hasonló emberektől. Ez óvatosság volt hozzá hasonló emberekkel szemben.
Ha a korona herceg olyan típusú ember volt, aki dicsérte az embereket és a szükségleteihez használta őket, Cale-nek csak ugyanígy kellett viselkednie.
Látva, hogy Cage egy olyan arckifejezéssel nézett rá, mintha már jobban lenne, Cale egyenesen a szemébe nézett. Aztán a nő megszólalt:

– Azt hiszem, hogy ez a kinézet nagyon illik önhöz, ifjú Cale mester. Nagyon gonosznak tűnik.
– Jobb, mintha jó embernek tűnnék.

’Tudtam.’

Cage bólintott, és úgy tűnt, hogy megbizonyosodott valamiről, de Cale-t nem érdekelte. Helyette félre tolta a függönyt az ablakon, és kinézett.

Most már egészen közel voltak a főváros kapujához. A kapu, amelyhez Cale kocsija tartott, egy másik kapu volt, mint amit a közemberek használtak. A nemesek bejáratához tartott, ami sokkal gyorsabban átengedte.

– A főváros valóban más.

Ez jött ki Cale száján az alapján, amit Cale az ablakon át látott. Taylor látszólag megértette, hogy Cale miért érezte így, és bólintott.

– Roan Királyság a „Sziklák” királysága.

Cale látta a hatalmas falat körbe venni a fővárost. Sok különböző szobrok voltak a falakon.
Roan Királyság egy kissé egyedi volt. Nem csak a Nyugati Kontinens legnagyobb márványforrása volt, de Roan Királyság észak-nyugati és nyugati része sok gránitot tartalmazott. Ezért hívták a Sziklák Földjének.

Ha északra utazol, a hegycsúcsok többsége gránitból volt. Roan Királyságnak egész sok Kő Hegye volt.

Taylor tovább beszélt, mintha váratlanul emlékezett volna valamire:
– Ha átnézi az ősi történeteket, rengeteg „szikla” van a történetekhez kapcsolódva, még azelőtt is, hogy Roan Királyság létrejött volna. Az egyik azt mondta, hogy ennek a földnek volt egy szikla-szerű őrzője.

Roan Királyság a Nyugati Kontinens észak-nyugati részén helyezkedett el.

– Egy őrző volt, ami megvédett mindent bármilyen fajtatámadástól. Amikor a sötétség leszállt a kontinensre, ez az őrző volt az első sorban, ami ellene állt.

Sok különböző mítosz volt az ősi idők végéről. Rengeteg különböző történetet lehetett hallani, ahogy körbe utaztál a kontinensen. Néhányan azt mondták, hogy az ősi idők vége akkor jött el, amikor a sötétség leszállt, és néhány hősnek sikerült legyőznie ezt a sötétséget, mások azt mondták, hogy azért ért véget, mert az emberek irigykedtek a másik hatalmára, és küzdöttek a vezetésért. Végezetül, néhányan azt mondták, hogy egy isten annyira mérges volt, hogy elpusztította az élőlényeket.

A történet, amiről Taylor épp beszélt, egyike volt a sok mítosznak.

– Taylor úgy tűnik, hogy tetszik ez a történetet?

Taylor bólintott Cage kérdésére.

– Igen. Tetszik.

Cale megfordult, hogy Taylorra nézzen. Taylornak mindig is törékeny volt a teste, még az előtt is, hogy a lábai lebénultak. Taylor megpaskolta a térdét és folytatta:
– Az őrzőről azt mondják, hogy határozottan állt a helyén, mind egy szikla, még azután is, hogy a testében minden eltört. Ezért volt képes megvédeni az embereket és az északnyugati terület földjét, amit beterítettek a sziklák.

Sok különböző részlet volt a történetekben a sötétségről, ami a kontinensre szállt.
Amikor a sötétség megjelent a kontinens közepén, más mítoszok a hősökről tárgyaltak, amelyek ellene küzdöttek. Ellenben, a főhős abban a történetben, amiről Taylor beszélt, a védelemre koncentrált.
Taylor hősként tekintett egy egyént.

– Egy ilyen teremtmény nem élhetne túl a jelen napokban. Ezért tetszik annyira ez a mítosz.
– De nem úgy tűnik, mintha elhinnéd?

Taylor bólintott Cage kérdésére.

– Nagyon ritka olyat látni, hogy valaki súlyosan megsérüljön azért, hogy megvédjen valamit.
– Egyet értek.

Cale bólintással jelezte, hogy egyet ért Taylor állításával. Egy dolog volt megvédeni magadat, de az őrző másokat védett meg és ezt az észak-nyugati földet? Cale nem tudta megérteni ezt a logikát.

– De ez az első alkalom, hogy erről a bizonyos történtről hallok.

Cale olvasott mindenfajta legendáról és mítoszról az ősi erőket illetően, amíg az 5. kötetig elolvasta az „Egy Hős Születése” regényt. Ellenben ez volt az első alkalom, hogy Roan Királyság szikla őréről hallott.

– Valószínűleg azért, mert nem annyira népszerű. Csak akkor találtam meg, amíg ősi szövegeken át kutattam információért az ősi erőkről. Cage-nek is elmondtam.

Cale ismét bólintott, és visszaengedte a függönyt. Aztán elővett egy kerek medált a zsebéből, és Taylornak dobta.

– Készüljenek fel.

Taylor és Cage is bólintott, és egymás kezét fogták úgy, hogy a medál a kezük között volt középen. A mágikus eszköz működésbe lépett. Cale megeresztett egy sóhajt, és megragadott egy üveget a kocsi sarkából.

Egy pillanattal később, a kocsi megállt a nemesek kapuja előtt, és Cale hallotta a Kapitány Helyettes hangját, és mellette valaki más hangját is.

Kopp kopp kopp.

– Ifjú mester, a fővárosi őr kíván meggyőződni a bent tartózkodókról.

Beng.
Cale lábbal kirúgta a kocsi ajtaját. Látta a Kapitány Helyettes nyugodt arckifejezését, ahogy a nyugtalan fővárosi őrt. Cale-nek az egyik kezében üveg volt, és a másikban egy alkohollal teli pohár, és a fővárosi őr felé nézett.

– Csak bátran.

A kocsi belsejét betöltötte az alkohol szaga. Cale rendkívül kipirult arca, és ez a bűz egyértelművé tette, hogy előző este óta ivott.

Habár az ünnepségig még egy hét volt, sok nemes már áthaladt ezen a kapun. A fővárosi őrök közül kettő nézett be a kocsiba minden alkalommal, hogy felületesen végig nézzenek rajta. Viszont az őr még sosem látott ilyesmit azelőtt. A Kapitány Helyettes gyengéden rámosolygott az őrre, és megszólalt:
– A mi ifjú mesterünk még több alkohol megivásával gyógyítja a másnaposságát. Ő olyasvalaki, aki elérte a csúcsát a másnaposságon átlépésnek.

Cale a nyugtalan őrre nézett és a Kapitány Helyettesre, aki próbálta a lehető legjobban dicsérni őt, és elgondolkodott.

’Oh, ez fárasztó.’

Ezért mondta a következőt:
– Nem tudna sietni?

Az őr odahívta a másik őrt, hogy átnézzék a kocsit, ami tele volt alkoholos üvegekkel, és engedélyt adtak.

– Minden jónak tűnik.

A Kapitány Helyettes lassan becsukta az ajtót, miközben az őr üdvözölte Cale-t.

– Üdvözöljük a fővárosban.

Krík. Klikk.
Az ajtó teljesen becsukódott, és a kocsi áthaladt a kapun.

Cale előre nyújtotta a kezében lévő teli poharat és megszólalt:
– Kétségtelenül, üdv a fővárosban.

Taylor, aki már nem volt láthatatlan, elkezdett nevetni, ahogy visszaadta Cale-nek a medált, és átvette a poharat.

– Régen volt már, hogy üdvözöltek.

Cale csapata megérkezett a fővárosba.

<< Previous Chapter | Index | Next Chapter >></h3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *